Digitalt arkiv

Her kan du finde digitale kopier af forskellige udgivelser foreningen har stået bag eller gerne vil videreformidle. Ofte drejer det sig om ældre værker, der mest har historisk interesse, men du er velkommen til at benytte dem. De er tilgængelige under Creative Commons licens, dvs du må benytte dem til alle ikke-kommercielle formål. Klik på dokument-ikonet for at downloade.

 

Rødliste 1990Truede storsvampe i Danmark – en rødliste. Jan Vesterholt & Henning Knudsen 1990

Den første officielle rødliste for danske storsvampe. Den er sidenhen blevet opdateret flere gange og er derfor forældet.

 

 

 

Lind-coverLind, J. (1913). Danish Fungi as represented in the Herbarium of E. Rostrup.

I forbindelse med Rostrups død og følgende overdragelse af hans herbarium til Botanisk Museum (nu Statens Naturhistoriske Museum, C) gennemgik og katalogiserede Jens Lind Rostrups indsamlinger og udgav dette referenceværk. Mange af de anvendte navne er selvfølgelig forældede nu, men værket indeholder referencer til masser af arter sjældent registrerede i Danmark og indsamlingerne befinder sig, i princippet, på C.

 

 

Ferdinandsenwinge-coversmallFerdinandsen & Winge. Danske Storsvampe

En klassiker af historisk interesse. Engang hovedværket ved bestemmelse af danske storsvampe

 

 

 

 

 

galloeOlaf Galløe. Natural History of the Danish Lichens. Olaf Galløes arbejder om lichener, inklusive hans hovedværk her i 10 bind, er blevet indscannet og tilgængeliggjort af Statens Naturhistoriske Museum, kan tilgås her.

 

Comments are closed.