Hej Svampe-fans!
Jeg er i gang med at lave svampe på kaffegrums, og jeg havde troet at det ville være nemt. Jeg tog fejl.
Jeg håber at der er lidt aktivitet herinde, så jeg kan få lidt feedback på de ting jeg poster.

Indtil videre har jeg forsøgt mig ad tre omgang, hvor det mest seriøse var som følger:
Input:
• Ca 50 gram frisk mycelium fra østershatte.dk (0 dage gammel)
• Ca 4 liter kaffegrums (blandet filterkaffe og espresso)
Proces:
• Sterilisering, inden podning: Kogt i mikroen i 5 minutter
• Vandet en gang dagligt de første 2 dage
• Svampene var i næsten lufttæt beholder hele ugen
• Stod i skygge en dag og sol en uge
Resultat:
• Kernerne (som jeg modtog meceliummet på) blev spist færdige, ingen vækst udover det
• Kaffegrumsen var "fugtig"
• Efter en uge kom synlige "dårlige" svampe
Så det lykkedes ikke! Nogen der kan hjælpe med at forklare hvorfor?
Mine fejlkilder:
- Miljø ikke sterilt nok - ville føre til at de dårlige svampe overtager kaffen.
- Forkerte lysforhold - betyder lys noget?
- Forkerte iltforhold - lufttæt beholder. Skal svampene have ilt?
Næste skridt:
- Jeg tror selv at det handler om ilt, så næste forsøg bliver i en åben spand. Dette fører dog til øget risiko for forurening.
Nogen der har nogle forklaringer?
