www.svampe.dk
http://www.svampe.dk/svampeforumny/

Dyrkning af østershatte på træstubbe
http://www.svampe.dk/svampeforumny/viewtopic.php?f=19&t=397
Side 1 af 1

Forfatter:  Didde [ fre apr 29, 2011 7:41 am ]
Titel:  Dyrkning af østershatte på træstubbe

Hej,

Jeg er helt ny i (makro)svampe og har købt noget østershatte mycelium som jeg gerne vil pode på nogle træstubbe af nyfældede træer.

I beskrivelser jeg kan finde på nettet (bla. Skyttegårdens: [url]http://www.østershatte.dk/[/url] hvor jeg købte det) står der at man skal skære en skive af stubben, men eftersom diameteren er 80-100 cm og vi fik det fældet af en prof. har vi ikke mulighed for at skære en skive af (det kommer i hvert fald til at tage lidt tid med en fukssvans).
Vi ville derfor bar bor nogle huller i snitfladen, men er der et minimum for diameteren på hullet før de får ordenligt fat og skal hele stubben gennemhulles eller kan den godt få fat ved 6-8 huller og arbejde sig igennem stubben?

Når man propper mycelium i hullerne skal de så lukkes af lufttæt? Kan man evt. dryppe med stearin for at lukke? Hvornår kan man se at den har fået fat og om man evt. skal prøve igen?

JEg har googlet på livet løs, men uden resultat så jeg håber i kan hjælpe mig :)

Forfatter:  h-henrik [ man feb 06, 2012 11:12 pm ]
Titel:  Re: Dyrkning af østershatte på træstubbe

Hej. lidt sent at svare på indlæget, men alligevel :-)

6-8 huller er ikke mange til en så stor stamme men det kan sikkert lykkes :-)

Lukning af pode huller har to formål. det hindre at mug mm kan trænge ind via hullet. og at det "steriliserer" podehullet, derfor bruges der smeltet varmt bivoks.

mvh
Henrik

Forfatter:  Didde [ lør nov 03, 2012 8:11 am ]
Titel:  Re: Dyrkning af østershatte på træstubbe

Tak for svar, det er altid godt at vide hvorfor det måske ikke lykkes :)
Stubben var stadig i live og der er ingen tegn på svampe, så jeg tror ikke de havde nok død vækst og ahorn er ret svær at slå ihjel skal jeg hilse at sige!
Men min far har lige høstet sine første svampe på sin poppel, så det kan lade sig gøre med få huller der går bare 1 1/2 år før resultaterne kommer :)

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/