www.svampe.dk
http://www.svampe.dk/svampeforumny/

Kan Sarcoscypha-arter kendes på økologien i Danmark?
http://www.svampe.dk/svampeforumny/viewtopic.php?f=5&t=256
Side 1 af 1

Forfatter:  Torbjørn Borgen [ man apr 28, 2008 9:33 pm ]
Titel:  Kan Sarcoscypha-arter kendes på økologien i Danmark?

På Fugle og Natur har det den sidste måneds tid været meget diskuteret om Sarcoscypha coccinea og S. austriaca kunne kendes fra hinanden på økologien. Jeg har arbejdet specielt med det i forbindelse med revision af en række ældre fund på F&N samt under udarbejdelse af et beskrivelsesark for S. coccinea i F&N´s felthåndbog.

Selv har jeg diskuteret det med Thomas Læssøe og andre, og har måttet ændre mening til at de økologiske forskelle er for usikre til en rimelig artsbestemmelse.

Derfor vil jeg gerne opfordre til at Sarcoscypha-arterne for fremtiden bliver validerede, hvilket de også bliver på F&N.

Vi er 3 mennesker tilknyttet både Svampeforeningen og F&N som har i sinde at lave en artikel herom, hvor vi inddrager materialet fra næste sæson (og meget gerne også tørret materiale). Målet er at bedømme om der er sammenhæng imellem hvilke Sarcoscypha-arter der findes i forskellige, rimeligt veldefinerede plantesamfund, samt at checke lindebevoksninger i det sydligste Danmark for evt. forekomst af S. jurana i DK.

På arbejdsgruppens vegne

Torbjørn Borgen
Sensommervej 142
8600 Silkeborg

Email. torbjoern.borgen@mail.dk

Forfatter:  slm [ man maj 05, 2008 7:02 pm ]
Titel: 

Jeg regner med at vi fordeler arbejdet med at kigge på fundene, samle beskrivelser af voksesteder/økologi. Tørrede fund kan således også sendes til mig.

Hvis der er nogen der "ligger inde med" pragtbæger lokaliteter på lolland, falster eller møn vil jeg meget gerne høre om disse. Særligt interessant er det disse kan kobles med Lind (Tilia sp).

Søren Langkilde Madsen
Fagerbo 59
2640 Hedehusene

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/