www.svampe.dk

Foreningen til Svampekundskabens Fremme
Dato og tid er tors feb 22, 2018 3:52 pm

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 6 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: tirs sep 16, 2008 4:55 pm 
Offline
Bruger

Tilmeldt: tirs sep 16, 2008 10:21 am
Indlæg: 4
Geografisk sted: Randers
I går fandt vi på en strandeng, hvor der har gået køer nogle fine champignon og en anden svamp, som jeg er i tvivl om. Mon nogen kan hjælpe ?
Jeg vedlægger et billede, hvor det drejer sig om de hvidgule svampe til venstre i billledet.
I min lille Svampebog af Edmund Garnweidner fra Gyldendal overvejer jeg Gulhvid champignon eller Karbol-Champignon.
... og kan man riste dem på panden til et stykke brød ?

http://www.hans-gerda.dk/gerdas/svampe.htm

Den brunlige stammer fra græsplænen her i haven.
Hvad er det for en.. og er den spiselig ?
Håber at kunne nyde et stykke med svampe i aften...

Jeg er ikke helt klar over, hvordan jeg får billedet ind i dette indlæg.
Håber nogen kan se det i ovenstående link og at nogen kan hjælpe

_________________
Hilsen
Nicoline
http://nicolinesblog.blogspot.com


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: fre okt 17, 2008 7:43 am 
Offline
Bruger

Tilmeldt: tirs nov 29, 2005 9:02 pm
Indlæg: 57
Geografisk sted: Århus
Det er da pinligt at ingen har svaret dig, det gav vidst ikke nogen svampe til aftensmad. Men altså: de fleste af dine svampe er rigtignok champignoner, sikkert den varietet af ager-champignon man netop finder på strandenge. Den lille flok i det øverste højre hjørne er jeg ikke sikker på, det kan være karbol-champignon.

Den store gennemskårne fra græsplænen er almindelig netbladhat. Den er giftig.

_________________
Jens H. Petersen/MycoKey


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: fre okt 17, 2008 8:49 pm 
Offline
Bruger

Tilmeldt: tirs sep 16, 2008 10:21 am
Indlæg: 4
Geografisk sted: Randers
Tak for svaret JHP.
Du har ret, det blev ikke til ristet brød med champignon den dag.
De blev alle kasseret, selvom de fristede mig MEGET.
Min egen ide om de lidt gule var den samme som din...
at det Kunne være carbolchampignon, så det....

Med venlig hilsen
Nicoline

_________________
Hilsen
Nicoline
http://nicolinesblog.blogspot.com


Top
 Profil  
 
Indlæg: søn okt 19, 2008 6:36 pm 
Offline
Bruger

Tilmeldt: man jan 02, 2006 9:17 pm
Indlæg: 87
Geografisk sted: Silkeborg
Hej Nicoline

Det er ikke oplagt at det skulle være Karbol-champignon. De bedste kendetegn er at de gulner hurtigt og kraftigt især i stokbasis, og har en lidt ubehagelig lugt, slet ikke den anis- til bittermandelagtige lugt som mange andre hvidlige champignoner har.

Hilsen

Torbjørn


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: søn okt 19, 2008 9:40 pm 
Offline
Bruger

Tilmeldt: tirs sep 16, 2008 10:21 am
Indlæg: 4
Geografisk sted: Randers
Svampen blev ikke gul på snitfladen..
og den duftede dejligt... overhovedet ikke grimt, så det...

Noget helt andet er denne, som jeg har fundet i haven i dag under nogle buske. Vi fandt den på samme sted sidste år og spiste dem.
De var lækre.. men hvad er så det for en svamp ?

http://s133.photobucket.com/albums/q46/ ... Svampe.jpg

Jeg havde ingen piskefløde, så det må vente til i morgen ...

_________________
Hilsen
Nicoline
http://nicolinesblog.blogspot.com


Top
 Profil  
 
Indlæg: søn okt 19, 2008 10:00 pm 
Offline
Bruger

Tilmeldt: man jan 02, 2006 9:17 pm
Indlæg: 87
Geografisk sted: Silkeborg
Jeg tror det er Køllestokket tragthat. Den synes jeg du skal lade stå, der er mange tragthatte som er meget svære at kende fra hinanden, og flere af dem er giftige. Det er angivet at Køllestokket t. kan give antabuslignende forgiftninger hvis de spises sammen med alkohol.

mvh

Torbjørn


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 6 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team