top of page

SVAMPE GASTRONOMI

Opskrifterne stammer fra tidsskriftet 'SVAMPE' samt fra 'Månedens Svamp' som Lokalafdelingen For Sjælland har udgivet i flere år på deres hjemmeside. 

Se svenske opskrifter på www.svampkonsulent.se (Svampekonsulenternas Riksforbunds hjemmeside).

CHAMPIGNON

pandekager.jpeg

Pandekager med  Ager-champignon Pandekager: 2 dl mælk 2 æg 2 dl mel Fyld: 200 gram Ager-Champinon 200 gram kogt skinke i skiver 1 løg 2 dl -fløde 13 % 1 æggeblomme purløg Tiberedningen er en fornøjelse, hvor det gælder om at bevare den sarte aroma i svampene. Under opvarmningen fordamper det meste afanis-duften, men den erstattes af en fin, mildsvampesmag, som ikke må overdøves af kraftigtsmagende ingredienser.   Jeg laver gerne en enkelskinkestuvning med mine Ager-Champignon,og rullet ind i en stak pandekager bliver den attraktivogså for børn, der ellers ikke altid er særligbegejstrede for svampe.   Et løg skrælles og hakkes fint og steges i lidt vand til det bliver klaret. Ager-Champignon skæres groft ud. Små, uudsprungne svampeknopper deles evt. kun en gang på langs. Svampene stegesmed, og fløde kommes i, så svampene rigtig kan give smag til fløden. Skinke snittes i finestykker, æggeblomme tilsættes, og det hele kogesind til en tyk stuvning. Lidt purløg klippes i til sidst. Pandekagedej røres samme, pandekagernebages, og de rulles om fyldet.

grat.svampetrekant.jpeg

Gratinerede champignontrekanter med Knippe-Champignon 300 g Knippe-Champignon 50 g naturel smøreost 1 tsk. sød sennep 1 lille drys paprika purløg salt & peber 5 skiver toastbrød 1 spsk madolie salat og tomater til pynt Det mest positive ved Knippe-Champignon er, at den gerne forekommer i store mængder, når den endelig dukker op. Nogle gange stårfrugtlegemerne i en sådan trængsel, at de trykker hinanden skæve og nærmest forsøger at over vokse hinanden. Og når det går løs, så er det bare at samle til tørring, frysning og ikke mindst frisklavede måltider, hvor svampenes faste konsistenskommer til udtryk. Jeg laver f.eks. gerne gratinerede toasts med Knippe-Champignon - en lynhurtig frokost ret eller forret til aftensmaden: Hak champignonerne fint, og rør dem sammen med smøreost, sennep og paprika Bred blandingen ud over toastbrød skiverne. og del dem på skrå. Pensl såvel svampe-osteoverfladen som brødets sider med olie og drys med fint klippet purløg, salt og peber. Gratiner midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Server og pynt med lidt salat og tomater. SVAMPE nr76 - 2017 Flemming Rune

Fasan-champignonragout med druer (4 couv.) 2 fasaner 300 gr champignon lidt urter (selleri-porre) 30 druer uden kerner 2 dl hvidvin 2 dl fløde salt og peber 100 gr smør lidt maizena Skær fasanerne i 8 stykker. Brun rygben og vinger. Kog det 2 timer med urter, sigtes, koges ind til 2 dl. Brun fasanstykkerne i smør, krydres, steges færdige i ovn 5-10min. Tilbered sauce af hvidvin, indkoges til 1dl, tilsæt fond og fløde, jævnes med maizena. Steg champignonerne. Anret fasan-champignon-druer (vendes på panden med svampene til sidst). Hæld saucen over. Server med råstegte kartofler og salat med nødder og syltede tyttebær. Fra SVAMPE nr. 22, aug.1990 v Preben Madsen

bottom of page